TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Novobečejskim čitaocima predstavljene „Nove priče“ Milana Mađareva

Sanja Milenković | 18. jun. 2021. | 9:32 | Kultura

Novobečejskim čitaocima predstavljene „Nove priče“ Milana Mađareva

U multifunkcionalnoj sali Doma kulture u Novom Bečeju sinoć je, u saradji sa učenicima Srednje škole Novi Bečej i njihovom profesoricom, Tijanom Blažić, predstavljena knjiga pod nazivom „Nove priče“, autora dr Milana Mađareva. Ovaj roman u pričama nastavak je prvog izdanja koji kroz različite anegdote prati detinjstvo i odrastanje Ivana Isakova, dečaka sa beogradske periferije i velikog zaljubljenika u Novi Bečej.

Odlomke „Priča“ objavljenih 2017. godine u izdanju Narodne biblioteke Novi Bečej  i „Novih priča“ iz 2020. godine čiji je izdavač Banatski kulturni centar, publici su pročitali učenici Srednje škole koji su dela dr Milana Mađareva, poreklom Novobečejca, odabrali za lektiru po slobodnom izboru. Susret sa piscem bio je idealna prilika da, kroz analizu dela, pokušaju da dokuče da li je autor ujedno i glavni lik.
 
Milan Mađarev je teatrolog, dramaturg, pedagog, voditelj psihodrame, pozorišni i radio reditelj i prevodilac sa slovenačkog jezika. Predaje predmet Scenska umetnost na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi i inicijator je pokretanja impro scene u Vojvodini. Kulturnoj javnosti poznat je i kao autor knjiga Kreativna drama u Škozorištu i Teatar pokreta Jožefa Nađa, a pozorištu je pisao i za Drugi i Treći program Radio Beograda, TV Beograd, Glas javnosti, veb-sajt B92, kao i za časopise Scena, Pozorište i dr.

Više o ovome saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije