TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Izložbom završena još jedna školska godina u okviru Likovne radionice Doma kulture

Danilo Gurjanov | 11. jun. 2021. | 9:58 | Kultura

Izložbom završena još jedna školska godina u okviru Likovne radionice Doma kulture

Uprkos školskoj godini koju je obeležila smena normalne i nastave na daljinu, polaznici Likovne radionice Doma kulture opštine Novi Bečej uspešno su završili još jednu godinu pod rukovodstvom dizajnerke grafike, Timee Čajke. Kao i prethodnih pet i ove godine kruna rada polaznika Likovne radionice bila je izložba umetničkih radova postavljena u Galeriji „Selo“ u Domu kulture, uz prethodno održan prigodan program koji je otvorio nastup mlade Novobečejke Marije Mesaroški na klaviru, nakon čega je usledila ceremonija dodele pohvala i specijalnih nagrada. Likovnu radionicu protekle školske godine pohađalo je 39 polaznika, a fokus je, pre svega bio, na njihovom usavršavanju, istakla je nakon otvaranja završne izložbe, Timea Čajka.

Među polaznicima Likovne radionice ove godine istakle su se i dve mlade buduće umetnice koje su nagrađene specijalnim pohvalnicama. To su Katarina Vlaškalin i Suzana Klamar, a čime su ih zaslužile, objasnila nam je njihova nastavnica, osvrnuvši se i na tradicionalnu nagradnu sliku, ove godine rad Vlade Stojića, koja je otišla u ruke Vesne Jerinić iz Kikinde.

Pogledajte video prilog!

Nova školska godina u okviru Likovne radionice Doma kulture u Novom Bečeju i upis u istu počeće u septembru, a rad će biti nastavljen u okviru starosnih grupa, među kojima je i grupa namenja odraslima, pa iz Doma kulture pozivaju sve zainteresovane ljubitelje umetnosti da dođu i da se pridruže ovoj uspešnoj radionici.

Ostale vesti iz ove kategorije