TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Vuletić najavio dalju podršku opštini Novi Bečej i ustanovama socijalne zaštite

Danilo Gurjanov | 16. april. 2021. | 11:05 | Društvo

Vuletić najavio dalju podršku opštini Novi Bečej i ustanovama socijalne zaštite

Opštinu Novi Bečej juče je posetio pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić. On je u okviru radnog sastanka u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju zajedno sa svojim saradnicama, Jolandom Kororom, pomoćnicom pokrajinskog sekretarijata zaduženom za socijalnu politiku i Dianom Milović, podsekretarkom Pokrajinskog sekretarijata, razgovarao sa predsednikom opštine, Sašom Maksimovićem, direktorkom Doma za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“, dr Ljiljanom Bognić i direktorom Centra za socijalni rad Novi Bečej, Aleksandrom Fabijanom, o aktuelnom stanju u ustanovama socijalne zaštite, potrebama kada je ova oblast u pitanju i predstojećim konkursima pokrajinskog sekretarijata.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, istakao je ovom prilikom da je opština i u prethodnom periodu imala dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom na čelu sa Predragom Vuletićem, ali da će nastojati da u narednom periodu istu podigne na viši nivo.

Samo lepe reči o saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, ali i sa lokalnom samoupravom, ima i dr Ljiljana Bognić, direktorka Doma za odrasla i starija lica u Novom Bečeju.

Prema rečima pokrajinskog sekretara Predraga Vuletića, ovakve i slične radne posete su odličan način da se prepoznaju potrebe u oblasti socijalne zaštite u lokalnim samoupravama. Vuletić se ovom prilikom osvrnuo i na konkurs Pokrajinskog sekretarijata na temu unapređenja socijalne zaštite koji je u završnoj fazi i uskoro bi, kako sekretar kaže, trebalo da budu objavljeni rezultati istog. Na osnovu ovog konkursa predviđeno je dodeljivanje 90 miliona dinara, od čega je 65 miliona dinara predviđeno za investicione tokove, 15 miliona dinara za programske poltike putem ustanova socijalne zaštite i 10 miliona dinara za udruženja građana.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije