TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Uz zvuke tambure promovisano drugo izdanje knjige „Pola veka u kulturi“

Sanja Milenković | 6. april. 2021. | 10:56 | Kultura

Uz zvuke tambure promovisano drugo izdanje knjige „Pola veka u kulturi“

U prizemlju Doma kulture opštine Novi Bečej proteklog vikenda održana je promocija drugog izdanja knjige „Pola veka u kulturi“, autora Stojana Mesaroša. Knjiga je objavljena u saradnji Doma kulture i Banatskog kulturnog centra, čiji je umetnički direktor, Senka Vlahović, bila i moderator večeri. Veče su upotpunili zvuci tambure orkestra koji je Stojan Mesaroš, nakon dve decenije, ponovo okupio, a koji trenutno radi i stvara u Novom Bečeju.

Stojan Mesaroš odrastao je u muzičkoj porodici, a njegov trogodišnji unuk pripada 5. generaciji koja kreće ovim stopama. Tokom karijere duge pola veka, u kojoj je dao veliki doprinos kulturnom razvitku njegovog rodnog Novog Miloševa, kao najlepšu uspomenu ističe nastup sa Julijom Bisak i Zvonkom Bogdanom, najpoznatijim imenima vojvođanske tamburaške scene.

U knjizi „Pola veka u kulturi“ čitaoci će moći da pogledaju fotografije i notne zapise koji svedoče minulom vremenu i stvaralaštvu Stojana Mesaroša koje, pored muzičkog delovanja, obuhvata i dramske tekstove, svojevremeno realizovane na pozorišnim daskama.

Više o ovome saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije