TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

U Galeriji „Selo“ otvorena izložba „Dva sveta“ dvojice novosadskih autora

Danilo Gurjanov | 11. mart. 2021. | 10:55 | Kultura

U Galeriji „Selo“ otvorena izložba „Dva sveta“ dvojice novosadskih autora

Izložba slika „Dva sveta“ autora Đorđa Bujnovića i Vojina Tišme koja je trebalo da bude izložena u Domu kulture marta prošle godine, pa je zbog pandemije korona virusa odložena, konačno se našla pred novobečejskom publikom. Izložba je otvorena sinoć u Galeriji „Selo“, a u ime slikara pred publikom je o njihovom radu govorio, takođe slikar i prijatelj obojice, Radule Bošković. Naziv izložbe „Dva sveta“ nije slučajan jer se autori bave raznorodnim slikarstvom, ali imaju i zajednički imenitelj, jer je to istovremeno i humano slikarstvo, istakao je Bošković i dodao da mu je bila velika čast što je ovom prilikom otvorio izložbu svojih dugogodišnjih prijatelja.

Đorđe Bujnović rođen je u Novom Sadu 1957. godine gde se i školovao, a slikarstvom se bavi već više od 35 godina. S obzirom da je u Novom Bečeju ranije već izlagao, zadovoljan je što postoji određeni kontinuitet. Bujnovićevi radovi prvi put su se u Galeriji „Selo“ našli 2006. godine.

Vojin Tišma rođen je u susednom Novom Miloševu, a iako do sada nije izlagao u Novom Bečeju, posetio je kao gost likovnu koloniju „Tiska akademija akvarela“ koja se održava svake godine upravo u Domu kulture opštine Novi Bečej. Ono što ga, takođe, vezuje za Novi Bečej jeste činjenica da je svoje prve godine života proveo upravo tu, kraj Tise.

Izložba „Dva sveta“ u Domu kulture opštine Novi Bečej nalaziće se narednih mesec dana.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije