TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U toku uređenje cvetnih površina na teritoriji opštine

Sanja Milenković | 20. novembar. 2020. | 9:02 | Društvo

U toku uređenje cvetnih površina na teritoriji opštine

Na teritoriji opštine Novi Bečej u toku je jesenje uređenje cvetnih površina koje sprovodi Javno preduzeće „Komunalac“, potvrdila je pejzažni arhitekta, Sofija Blažin koja ističe da je svo cveće koje će u narednom periodu ulepšavati novobečejsku opštinu, uzgajano u samom „Komunalcu“. U pitanju je oko 30.000 biljaka, od čega je 18.000 posađeno u Novom Bečeju, dok je preostala količina raspoređena po naseljenim mestima: „Polako se približavamo kraju sadnje cveća, viola je dvogodišnje cveće koje može da prezimi na otvorenom i najlepše je negde u januaru, februaru, u martu ako nema zime, tada počinje da cveta, tako da nam je to cveće za ovu godinu. Isto tako nismo završili uređenje grada, imamo u planu da postavimo još četrdesetak kanti za otpatke u glavnoj ulici, dakle, u Žarka Zrenjanina i Maršala Tita do semafora i pored škole. U pitanju su kante za otpatke koje su u tom nekom baroknom stilu, kao i nekoliko klupi za sedenje“, navodi Sofija Blažin,  pejzažni arhitekta.

Klupe su obezbeđene u saradnji sa Mesnom zajednicom Novi Bečej, dok će na Tiskom keju, na 6 lokacija biti postavljene i kante za prikupljanje i odlaganje izmeta kućnih ljubimaca, najavila je Blažinova: „Znači to je nešto novo, zelene su kante, verovatno će imati na sebi i kesice, tako da će vlasnici kućnih ljubimaca moći za njima da pokupe i da odlože to u kante za otpatke.“

Ona dodaje da postavka pomenutih kanti ima za cilj podsticanje odgovornog vlasništva i povećanja stepena higijene na ulicama i zelenim površinama.

Ostale vesti iz ove kategorije