TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Uspešno završen 2. Festival kratkih priča u Kumanu

Danilo Gurjanov | 21. oktobar. 2020. | 11:08 | Kultura

Uspešno završen 2. Festival kratkih priča u Kumanu

Ljubav prema lepoj pisanoj reči, čitanju i knjigama važno je da se neguje od najranijih dana. Upravo to prepoznali su u OŠ „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu, gde je na predlog bibliotekrke Nataše Jerković drugu godinu za redom organizovan Festival kratkih priča namenjen i nižim i višim razredima ove škole. Mališani su i ove godine pisali na slobodnu temu, a o najboljim radovima odlučivao je tročlani žiri koji su činile učiteljica Ivana Radičev, pedagog Tatjana Šutka i bibliotekarka Nataša Jerković.

Prvo mesto na ovogodišnjem Festivalu kratkih priča osvojila je učenica 4. razreda, Milica Tatić, sa kratkom pričom pod nazivom „Leptir“. Na drugom mestu našla se priča „Ana i sove“, takođe, učenice 4. razreda, Jelene Nenadović. Treće mesto podelile su još jedna učenica 4. razreda, Milica Eremić, sa pričom „Slikar“ i Milica Đuričin, učenica 2. razreda, sa pričom „Izgubljena Maša“.

Pored kratkih priča koje su ove godine pristigle na adresu kumanačke školske biblioteke, pristiglo je i 12 likovnih radova đaka prvaka ove škole koji se još uvek igraju slovima i uče da ih kombinuju u reči, rečenice i kratke priče. Od njih očekuju pisane radove sledeće godine, poručuju iz škole „Stančić Milan - Uča“.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije