TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Na Pokrajinsku smotru slikara amatera plasirale se dve umetnice iz Novog Bečeja

Danilo Gurjanov | 7. oktobar. 2020. | 10:41 | Kultura

Na Pokrajinsku smotru slikara amatera plasirale se dve umetnice iz Novog Bečeja

Nakon nedavno održane Opštinske smotre slikara i primenjenih umetnika amatera Dom kulture opštine Novi Bečej ugostio je i Zonsku smotru slikara amatera u okviru koje su učestvovali umetnici iz Novog Bečeja, Kikinde, Sečnja, Žitišta i Bečeja. Selektor Zonske smotre ove godine bio je istoričar umetnosti, Sava Stepanov, koji smatra da je kvalitet izložbe uobičajen, što mu se, kako kaže, ponekad i ne dopada, iako to nikako ne znači da je kvalitet izloženih radova bio slab.

Na Pokrajinsku smotru slikara amatera koja će se ove godine, umesto u Sremskoj Mitrovici, kako je ranije planirano, održati u Bačkoj Palanci najverovatnije 15. novembra, plasiralo se ukupno 14 radova, dva iz Novog Bečeja (Ester Šari i Edit Zerebelji Tenji), pet iz Kikinde (Smiljana Šalgo, Svetlana Petrov Rackov, Milan Dragoljević, Aleksandra Pakaški i Vesna Šarac), po jedan iz Sečnja (Milena Šrkbić) i Žitišta (Sebastijan Keči) i pet iz Bečeja (Milena Cvetković, Dr Jelica Aleksandrić, Piroška Tot Kaša, Maćaš Molnar i Atila Kovač).

Izložba radova sa Zonske smotre slikara amatera nalaziće se u Domu kulture opštine Novi Bečej sve do prve polovine novembra.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije