TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Đorđu Kadijeviću i Zoranu Đeriću nagrade „Teodor Pavlović“

Danilo Gurjanov | 28. septembar. 2020. | 9:35 | Kultura

Đorđu Kadijeviću i Zoranu Đeriću nagrade „Teodor Pavlović“

U Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu 25. septembra održani su 21. „Dani Teodora Pavlovića“, manifestacija u čast obnovitelja i reformatora Matice srpske, njenog prvog sekretara, urednika njenog „Letopisa“, novinara, književnika i prevodioca, Teodora Pavlovića, koji je 1804. godine rođen u Karlovu, današnjem Novom Miloševu. Manifestaciju već godinama uspešno organizuje Banatski kulturni centar u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo opštine Novi Bečej i MZ Novo Miloševo.

Ovogodišnja Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu uručena je dr Zoranu Đeriću, upravniku Srpskog narodnog pozorišta, za knjigu „Celuloidna književnost: književnost i film“  koju je 2019. godine izdao Grafomarketing iz Novog Sada.

Na predlog višemedijskog umetnika Vladana Radovanovića, Nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo u Banatskom kultrunom centru uručena je sineasti, filmskom i televizijskom režiseru, likovnom umetniku, piscu, teoretičaru umetnosti i kritičaru, Đorđu Kadijeviću.

U programu ovogodišnjih „Dana Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu učestvovala je i solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Milica Dosković, dok su se prisutnima, osim dobnitika nagrada, obratili i prof. dr Srđan Šljukić, član ovogodišnjeg žirija za dodeljivanje nagrada i direktor Banatskog kulturnog centra, Radovan Vlahović koji je istakao internacionalnu dimenziju ove manifestacije.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije