TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

SLOBODNA ZONA: Besplatne filmske projekcije do nedelje

Danilo Gurjanov | 18. septembar. 2020. | 10:03 | Kultura

SLOBODNA ZONA: Besplatne filmske projekcije do nedelje

Četrnaesta Turneja festivala filma „Slobodna zona“ u Domu kulture opštine Novi Bečej završava se u nedelju, 20. septembra. Nakon četiri do sada emitovana filma, ljubitelje sedme umetnosti očekuju još tri besplatne projekcije u multimedijalnoj sali Doma kulture u Novom Bečeju u terminu od 20 časova.

Večeras će se na repertoaru naći dokumentarni film „Selfi“ reditelja Agustina Ferenta rađen u francusko-italijanskoj koprodukciji o Alesandru i Pietru koji imaju 16 godina i žive u napoljskom predgrađu u kom se nedavno desila tragedija u kojoj je greškom stradao njihov vršnjak.

U subotu pogledajte švedski dokumentarni film pod nazivom „Čovek koji se igrao vatrom“ reditelja Henrika Džordžsona o čuvenom Stigu Laršonu, novinaru, piscu i tvorcu najprodavanijeg serijala „Devojka sa tetovažom zmaja“ koji je adaptiran u nekoliko veoma uspešnih filmova.

Poslednjeg dana ovogodišnje Turneje „Slobodne zone“ u Novom Bečeju, u nedelju, 20. septembra, pogledajte i igrani film „Okrug“ islandskog režisera Grimura Hakonarsona čija je radnja smeštena u maloj islandskoj poljoprivrednoj zajednici, a govori o Ingi, sredovečnoj mlekarici koja se suprotstavlja svemoćnoj lokalnoj zadruzi.

Ostale vesti iz ove kategorije