TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Turneja „Slobodne zone“ u Novom Bečeju, na repertoaru 7 projekcija

Sanja Milenković | 11. septembar. 2020. | 11:27 | Kultura

Turneja „Slobodne zone“ u Novom Bečeju, na repertoaru 7 projekcija

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 14. do 20. septembra gostuje 14. Turneja Slobodne zone, koja predstavlja izbor najboljih filmova sa istoimenog festivala. Svi filmovi su titlovani na srpski jezik, ulaz je besplatan, a projekcije počinju od 20 časova u multimedijalnoj sali ove ustanove kulture.

Na programu festivala Slobodna zona prikazuje se u proseku 30 do 40 celovečernjih igranih i dokumentarnih filmova, od kojih će u Novom Bečeju biti prikazano 7.

Prvi na repertoaru našao se igrani film „Alis i gradonačelnik“ koji govori o egzistencijalnoj krizi Pola Terana, gradonačelnik Liona. Nakon 30 godina u politici, on se oseća potpuno prazno i lišen ideja, a kako bi to prevazišao, Pol angažuje mladu i pametnu filozofkinju, Alis Ajman, za neobičan posao predlaganja ideja Gradskoj skupštini. Kroz njihov odnos reditelj na duhovit i dirljiv način preispituje savremeni život, kroz filter dve generacije, koristeći dijalog dveju dijametralno suprotnih ličnosti koje preispituju sve ono u šta su do tada verovale.

 

Ostale vesti iz ove kategorije