TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Manifestacija „Zalazak u svitanju“ ove godine pod posebnim uslovima

Sanja Milenković | 9. septembar. 2020. | 10:24 | Kultura

Manifestacija „Zalazak u svitanju“ ove godine pod posebnim uslovima

Predstojeće subote, 12. septembra, odnosno druge subote u ovom mesecu kada se tradicionalno održava manifestacija „Zalazak u svitanju“, u Muzeju traktora „Žeravica“ u Novom Miloševu posetioci će 7. godinu za redom imati priliku da uživaju u programu i jedinstvenoj postavci ovog muzeja. Manifestaciju je, kao i prethodnih godina, podržala Turistička organizacija opštine Novi Bečej, a u skladu sa epidemiološkom situacijom koncepcija ovogodišnjeg okupljanja osmšljena je nešto drugačije, rekao je Saša Dujin, direktor pomenute ustanove.

Zbog specifičnih uslova, iz programa će ove godine, nažalost izostati tradicionalna vršidba žita, kao i defile starih traktora, navodi Dujin.

Posebnu pažnju svake godine privuče i postavka posvećena dvostrukom tajnom agentu, Dušku Popovu, poreklom iz Novog Miloševa, čije je špijunsko umeće poslužilo Ianu Flemingu kao inspiracija za lik čuvenog agenta Džejmsa Bonda. Na ovom mestu možete videti i izložbu posvećenu Ranku Žeravici, jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru.

Više o samoj prezentaciji saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije