TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Dozvoljena organizacija kulturnih dešavanja uz mere opreza

Danilo Gurjanov | 25. avgust. 2020. | 9:26 | Kultura

Dozvoljena organizacija kulturnih dešavanja uz mere opreza

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 doneo je odluku da se od 24. avgusta dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Iako je prisustvo publike, odnosno gledalaca, dozvoljeno, njihov broj ne sme da prelazi pet stotina. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja. Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metra odnosno jednog praznog sedišta. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom.

Krizni štab podseća sve građane na to da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze korona virusom i dalje prisutna, pa je izuzetno važno da disciplina ponašanja i u narednom periodu bude na visokom nivou. I dalje je neophodno nošenje maski u zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, korišćenje sredstva za dezinfekciju i održavanje međusobne razdaljine.

Ostale vesti iz ove kategorije