TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

U Novom Bečeju počela jubilarna 25. „Tiska akademija akvarela“

Danilo Gurjanov | 10. avgust. 2020. | 11:07 | Kultura

U Novom Bečeju počela jubilarna 25. „Tiska akademija akvarela“

Likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“ u Novom Bečeju ove godine obeležava jubilej - 25 godina svog postojanja. U skladu sa preventivnim i zaštitnim merama u borbi protiv epidemije korona virusa, program ovogodišnje manifestacije u čast akvarela, za mnoge i najteže slikarske tehnike, u velikoj meri je izmenjen, pa će tako veći deo učesnika slikati kod svojih kuća, dok će u novobečejskom Domu kulture, kako je inače praksa, to činiti samo lokalni slikari.

U okviru svečanog otvaranja 25. saziva „Tiske akademije akvarela“ u Domu kulture opštine Novi Bečej postavljena je retrospektivna izložba slika svih dosadašnjih učesnika ove likovne kolonije koju je otvorila pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Dragana Milošević.

Prisutnima se ovom prilikom obratio i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je, takođe, istakao značaj ovog kulturnog događaja i samog jubileja koji se proslavlja ove godine.

Prilikom svečanog otvaranja 25. „Tiske akademije akvarela“ čiji program će se narednih dana naći i na YouTube kanalu i Facebook stranici novobečejskog Doma kulture, oktrivena je i impozantna slika Aleksandra Bogdanovića, slikara iz Vršca, predsednika Umetničkog saveta „Tiske akademije akvarela“ i učesnika ove likovne kolonije. U pitanju je slika trenutno jedinstvenog formata u našoj zemlji (73x284 cm) pod nazivom „Atlantida“ koja prikazuje prošlost i sadašnjost Novog Bečeja iz perspektive Tise koja će biti stalno postavljena u holu Doma kulture.

Počevši od danas pa tokom cele nedelje, u terminu od 18 do 20 časova na Tiskom keju u Novom Bečeju biće dostupna i izložba radova se prethodnog, 24. saziva „Tiske akademija akvarela“.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije