TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

U ponedeljak počinje 25. likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“

Danilo Gurjanov | 7. avgust. 2020. | 8:58 | Kultura

U ponedeljak počinje 25. likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“

Kako smo nedavno najavili, podsećamo ljubitelje slika i slikarstva, odnosno umetnosti uopšte, da će od 10. do 14. avgusta u Novom Bečeju biti održan jubilarni, 25. saziv likovne kolonije „Tiska akademija akvarela“. U skladu sa poštovanjem mera u vezi sa borbom protiv epidemije korona virusa, ovogodišnja likovna kolonija biće i nešto drugačija u odnosu na prethodne. Naime, u Domu kulture opštine Novi Bečej, koji je i organizator ove značajne manifestacije sa dugom tradicijom, tokom trajanja ovogodišnje likovne kolonije slikaće samo troje lokalnih slikara, dok će ostali učesnici svoje radove slikati kod svojih kuća i naknadno ih poslati Domu kulture.

Takođe, retrospektivna izložba slika „Tiske akademije akvarela“ na kojoj će biti izložen po jedan rad svakog učesnika kolonije, koja će biti otvorena u ponedeljak, 10. avgusta, moći će se pogledati istog dana od 14 časova u novobečejskom Domu kulture, u okviru individualnih poseta, poštujući sve predviđene preventivne i zaštitne mere.

U 18 časova istog dana, na Tiskom keju biće otvorena i izložba slika sa prošlogodišnjeg, 24. saziva likovne kolonije, koja će se u terminu od 18 do 20 časova na istom mestu moći pogledati tokom trajanja kolonije sve do  14. avgusta, nakon čega će mesec dana biti izložena u galeriji „Selo“ Doma kulture i biće dostupna za individualne posete.

U okviru 25. „Tiske akademije akvarela“ biće upriličeno i otkrivanje slike pod nazivom „Atlantida“ umetnika iz Vršca, Aleksandra Saše Bogdanovića, koja će biti stalno postavljena u holu Doma kulture, dok će program otvaranja ovogodišnje manifestacije biti snimljen i emitovan u okviru YouTube kanala i Facebook stranice Doma kulture.

Ostale vesti iz ove kategorije