TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Podrška Vlade i za firme osnovane u vreme vanrednog stanja

Danilo Gurjanov | 4. avgust. 2020. | 9:44 | Privreda

Podrška Vlade i za firme osnovane u vreme vanrednog stanja

Direktor Agencije za privredne registre Republike Srbije (APR), Milan Lučić, izjavio je da će više od 13.500 privrednih subjekata koji su osnovani od 15. marta ove godine na ovamo, kada je uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa, moći da koriste podršku Vlade Srbije za smanjenje ekonomskih posledica koje je izazvalo stanje pandemije.

On je podsetio da preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća iz drugog paketa državne podrške privredi mogu da očekuju po 60 odsto za dve mesečne minimalne zarade i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade mesec dana.

Prema njegovim rečima, privredni subjekti osnovani u vreme vanrednog stanja pomoć Vlade neće moći da koriste automatski već će za nju morati da se prijave.

Direktor Agencije za privredne registre je ukazao na to da je pretežna delatnost novoosnovanih privrednih društava računarsko programiranje, dok je kod preduzetnika ta delatnost gotovo nestala sa liste najčešćih delatnosti.

On je istakao da su kod novoregistrovanih preduzetnika, dominantne delatnosti - restorani i pokretni ugostiteljski objekti, zatim kozmetički i frizerski saloni, konsultantske aktivnosti povezane s poslovanjem i ostalim upravljanjem, drumski prevoz tereta i drugi zanatski poslovi.

Ostale vesti iz ove kategorije