TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Narodna biblioteka: I knjige idu u karantin

Sanja Milenković | 27. jul. 2020. | 10:30 | Kultura

Narodna biblioteka: I knjige idu u karantin

Pored izmenjenog radnog vremena i uvođenja svih neophodnih mera prevencije u skladu sa trenutnom zdravstvenom situacijom u zemlji, Narodna biblioteka Novi Bečej izmenila je i sistem rada u koji spada i samo održavanje knjiga, u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa, objasnila je Monika Jovanov, rukovodilac dečijeg odeljenja biblioteke.

U dvorištu Narodne biblioteke nedavno je održana predstava „Guska na mesecu“ koju su, za najmlađu publiku, izveli glumci zrenjaninskog pozorišta „Zvezdica“. Bilo je to ujedno i poslednje planirano okupljanje do daljnjeg, potvrdila je Jovanova, koja je izrazila želju da sprovedene mere urode plodom kako bi se u što skorijem roku nastavilo sa aktivnostima.

Ono što mališane svakako najviše interesuje jeste odgovor na pitanje da li će se, zbog trenutne epidemiološke situacije, prekinuti tradicija održavanja „Avlije zabavlije“, podmanifestacije Velikogospojinskih dana, duga više od dve decenije.

Podsećamo još jednom da je radno vreme Narodne biblioteke Novi Bečej izmenjeno  i možete je podsetiti radnim danima, od 7 do 12 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije