TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Knjiga o porodici Pivnički uručena saradnicima i zaslužnim građanima

Danilo Gurjanov | 20. jul. 2020. | 9:59 | Kultura

Knjiga o porodici Pivnički uručena saradnicima i zaslužnim građanima

Nakon što je prošle godine, prilikom posete Mile Malruni nekadašnje prve dame Kanade koja je rođena u Jugoslaviji kao Milica Pivnički, javnosti prvi put predstavljena knjiga „Porodica Pivnički u istoriji Novog Bečeja“, nedavno je isto učinjeno i pred publikom u Narodnoj biblioteci Novi Bečej. U dvorištu biblioteke, ovom prilikom o knjizi su govorili članovi njenog uređivačkog odbora, a prisutnima se obratio i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, koja je podržala izdavanje iste. Bila je ovo prilika da se primerci ovog kapitalnog i izuzetno vrednog dela, koje osim lokalne obuhvata i svetsku istoriju, podele saradnicima i zaslužnim građanima.

Podsetimo, Mila Malruni unuka je dobrotvora i prvog javnog beležnika Novog Bečeja, dr Jovana Pivničkog i ćerka čuvenog neurologa dr Dimitrija Pivničkog koji se sa porodicom 1958. godine preselio u Kanadu. Mila se potom udala za Kanađanina irskog porekla, Brajana Malrunija, koji će kasnije postati 18. premijer Kanade.

Upravo to je razlog zašto knjiga „Porodica Pivnički u istoriji Novog Bečeja“ nema samo lokalni, već svetski značaj, kaže direktor Narodne biblioteke Novi Bečej i član uređivačkog odbora knjige, Vladimir Davidović.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije