TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Guska na mesecu“ probudila maštu novobečejskih mališana

Sanja Milenković | 16. jul. 2020. | 10:09 | Kultura

„Guska na mesecu“ probudila maštu novobečejskih mališana

Na radost mališana, ali i odraslih koji neguju dete u sebi, u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej odigrana je predstava „Guska na mesecu“ u izvođenju zrenjaninskog pozorišta „Zvezdica“. Uloge zaljubljenog Jovana, neobične guske, besmrtnog zmaja i kineske princeze, uz pomoć kreativno osmišljenih lutaka, tumačili su Miljan Vuković i Tatjana Reljin, koja ujedno potpisuje i dramatizaciju i režiju.

Ova maštovita, poučna priča, rađena je po tekstu Stevana Pešića, za lutke i scenografiju pobrinula se Blagovesna Vasileva, a muziku je, kaže Reljinova, osmislila sama, prilagođavajući je svojim mogućnostima i potrebama, uz podršku muzičkog saradnika, Vladimira Agića Age.

Predstava je, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, održana uz poštovanje svih propisanih mera prevencije, istakla je Monika Jovanov, rukovodilac dečjeg odeljenja Narodne biblioteke Novi Bečej.

Premijera predstave „Guska na mesecu“ odigrana je oktobra meseca prošle godine u Pančevu, a publika u Novom Bečeju gledala je njeno 132. izvođenje.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije