TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Obavezan poziv - bez preke potrebe ne ići u Dom zdravlja

Danilo Gurjanov | 2. jul. 2020. | 9:53 | Zdravstvo

Obavezan poziv - bez preke potrebe ne ići u Dom zdravlja

U cilju borbe protiv korona virusa Dom zdravlja Novi Bečej uputio je saopštenje građanima opštine uz savet da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Na koji način je ovih dana organizovan rad ove zdravstvene ustanove, objasnila nam je načelnica Službe opšte medicine Doma zdravlja Novi Bečej, dr Jovana Šljapić. Ona je apelovala na građane da ne dolaze bez preke potrebe, ali i da obavezno prethodno upute poziv kako bi najavili svoj dolazak. U COVID ambulantu potrebno je da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome - visoku tempereturu i učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pogledajte video prilog!

Građani poziv mogu uputiti na broj telefona Doma zdravlja: 023/773-600, lokal 104 Službe opšte prakse, odnosno direktno na broj telefona za COVID informacije: 023/773-605 ili putem mobilnih telefona na: 060/08-09-413, odnosno 060/08-09-422.

Od ponedeljka, na sajtu Doma zdravlja Novi Bečej ponovo će biti aktivni i brojevi telefona izabranih lekara na koje će građani, takođe, moći da upute svoj poziv za sve potrebne informacije i konsultacije.

Ostale vesti iz ove kategorije