TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Cvetne i zelene površine spremne za letnji period

Danilo Gurjanov | 12. jun. 2020. | 10:34 | Društvo

Cvetne i zelene površine spremne za letnji period

Lepo uređene zelene i cvetne površine u Novom Bečeju i ostalim naseljenim mestima novobečejske opštine, zahvaljujući radnicima JP „Komunalac“, polako dobijaju svoj konačni izgled koji će ih krasiti tokom letnjeg perioda godine. Prema rečima Sofije Blažin, pejzažnog arhitekte JP „Komunalac“, u prethodnom periodu posađeni su svi cvetnjaci u Novom Bečeju, isto je učinjeno i sa žardinjerama i kandelabrima na Tiskom keju, a cvetne piramide uskoro će, osim otvorenog amfiteatra, krasiti i druge delove Novog Bečeja i ostalih naseljenih mesta opštine.

Najaktraktivniji deo cvetnog Tiskog keja svakako su kandelabri koji su ove godine ukrašeni pink surfinijama i epomejama. Uskoro će početi i čišćenje i održavanje ulica duvaljkama. Za ove potrebe nabavljene su nove električne duvaljke koje će, iako su manje efikasne od onih na benzin, građanima sigurno više odgovarati jer proizvode manje buke.

Kao i svake godine, nakon sadnje cvetnjaka i uređenja zelenih površina, najvažniji zadatak je negovanje istih, ističe Sofija Blažin.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije