TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Sačuvan kontinuitet „Obzorja na Tisi“

Danilo Gurjanov | 25. maj. 2020. | 10:15 | Kultura

Sačuvan kontinuitet „Obzorja na Tisi“

Zbog epidemije virusa COVID-19, a u skladu sa odlukama i propisanim merama Vlade Republike Srbije, 28. „Obzorja na Tisi“ - Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju, protekla su bez publike i u izmenjenom izdanju u odnosu na planirano. Program ovogodišnje manifestacije, posvećene kompozitoru Josifu Marinkoviću i solo pesmi, 21. maja, održan je u holu Doma kulture i potom plasiran putem internet platforme.

Manifestacija je otvorena polaganjem cveća na spomen - ploči, na rodnoj kući Josifa Marinkovića, a potom i na bisti kompozitora, na platou ispred novobečejskog Doma kulture.

Besedu o Josifu Marinkoviću govorila je profesorka muzike Vera Golob, dugogodišnja članica Organizacionog odbora, koja se ovom prilikom osvrnula i na pedagoški rad kompozitora.

Glavni deo programa 28. „Obzorja“ bio je koncert solo pesama „Tradicija spaja“, u izvođenju sastava „Duo Kordis“ koji čine sopran Ana Aleksić Šajrer i pijanistkinja Tina Nikolovski. U prvom delu programa izvedene su kompozicije sa pozivnih konkursa „Obzorja na Tisi“, a u drugom solo pesme Josifa Marinkovića.

 „Obzorja na Tisi“ i ove godine Dom kulture organizovao je uz podršku lokalne samouprave koje će biti i ubuduće, istakao je predsednik opštine, Saša Maksimović.

U okviru pratećeg programa u galeriji „Selo“, ovorena je retrospektivna izložba slika iz fundusa „Tiske akademije akvarela“, koja se može pogledati do 15. juna. Izloženi su radovi Tibora Nađa, Branislava Stojančeva - Paše, Timee Čajke, Janoša Mesaroša i Edit Zerebelji Tenji.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije