TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Rekonstrukcija i dogradnja dvorca Hertelendi u punom zamahu

Danilo Gurjanov | 19. maj. 2020. | 10:50 | Društvo

Rekonstrukcija i dogradnja dvorca Hertelendi u punom zamahu

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, posetio je danas Bočar u opštini Novi Bečej gde je zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom, Mihaljom Njilašem, direktorom Uprave za kapitalna ulganja, Nedeljkom Kovačevićem i predsednikom opštine Novi Bečej, Sašom Maksimovićem, obišao radove na rekonstrukciji i dogradnji dvorca Hertelendi.

Projekat izgradnje kompleksa za smeštaj dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, koji će početi već na jesen, u vrednosti od preko 360 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem koji je izrazio nadu da će se svi njegovi saradnici potruditi da Hertelendi ima popunjen smeštaj tokom cele godine.

U okviru smeštaja za decu u Bočaru, osim boravka u prirodi i rekreacije, akcenat će biti i na aktivnostima iz IT sektora, najavio je potpredsednik Pokrajinske vlade Mihalj Njilaš.

Mirović je ovom prilikom najavio i da će za 10 do 15 dana u Bočaru početi izgradnja fiskulturne sale koja će se nalaziti u dvorištu OŠ „Dositej Obradović“, a na koju Bočarci čekaju godinama. On je, takođe, potvrdio da će najmanje petnaestak ljudi naći zaposlenje u samom kompleksu Hertelendi i istakao da meštani Bočara zbog toga imaju čemu da se raduju.

Detaljnije pogledajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije