TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Venčanja do daljnjeg pod zaštitnim maskama

Sanja Milenković | 18. maj. 2020. | 11:23 | Društvo

Venčanja do daljnjeg pod zaštitnim maskama

Od početka godine, u Opštinskoj upravi Novi Bečej zaključeno je 18 brakova, od kojih je 5 zaključeno tokom vanrednog stanja, dok su neki od zakazanih, zbog pomenutih okolnosti, odloženi do jeseni. U bračne vode uplovio i jedan par iz naseljenog mesta Kumane, a sam čin sklapanja braka tokom vanrednog stanja morao je biti sproveden pod određenim uslovima, objasnila je matičarka u Opštinskoj upravi Novi Bečej, Jovana Rakić.

O daljoj proceduri, a vezano za mere prevencije i dozvoljeni broj prisutnih u narednom periodu, mladenci će biti blagovremeno obavešteni dodala je Rakićeva i podsetila ovom pirlikom da su za zakazivanje ovog svečanog čina, uz prisustvo oba buduća supružnika,  potrebne samo važeće lične karte.

Sprovođenje mera prevencije odnosi se i na sam ulazak u zgradu Opštine,  gde su svi zaposleni, ali i stranke obavezni da prođu proceduru dezinfekcije ruku i merenja telesne temperature, a nakon ukidanja vanrednog stanja, podseća Rakićeva, rad sa strankama nastavio je i Uslužni centar.

Propisane mere važiće do daljnjeg i menjaće se u skladu sa odlukama ministarstva, dodala je Rakićeva.

Više saznajte u TV prilogu! 

Ostale vesti iz ove kategorije