TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Za otkazana putovanja moguće ugovoriti zamensko ili povraćaj novca

Sanja Milenković | 5. maj. 2020. | 10:44 | Turizam

Za otkazana putovanja moguće ugovoriti zamensko ili povraćaj novca

Uredba o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19 podrazumeva da svi građani koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta imaju mogućnost da sa agencijama dogovore zamensko putovanje koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine, izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do navedenog datuma, građani imaju pravo na povraćaj uplaćenih sredstava.

On je precizirao da je od 123.000 uplaćenih aranžmana, 98.000 rešeno, tako što su neki dobili novac nazad, a neki prihvatili zamensko putovanje.

Potpredsednik Vlade je, govoreći o održavanju velikih manifestacija u Srbiji, preneo da je u kontaktu sa organizatorima, koji se i dalje pripremaju za održavanje manifestacija, istakavši da bi bilo turistički bitno da se one održe, ali ne po cenu zdravlja.

On je napomenuo da pravo na turističke vaučere za odmor u Srbiji imaju penzioneri, nezaposleni, registrovana poljoprivredna gazdinstva i zaposleni, za koje je do sada limit bila plata od 60.000, ali je on sada pomeren na 70.000 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije