TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Na sajtu Ministarstva zdravlja moguće popuniti test samoprocene na COVID-19

Sanja Milenković | 7. april. 2020. | 9:19 | Zdravstvo

Na sajtu Ministarstva zdravlja moguće popuniti test samoprocene na COVID-19

Od prošle nedelje, na sajtu ezdravlje Ministarstva zdravlja republike Srbije moguće je popuniti upitnik samoprocene simptoma kao vid testiranja na moguću infekciju virusom COVID-19, a gde se, na osnovu odgovora, dobijaju smernice o daljem postupanju.  Ukoliko ostavite broj telefona i Vaši odgovori ukauju na sumnju na COVID-19, pozvaće Vas lekar na pregled u Domu zdravlja.
Najjednostavniji način pristupa upitniku jeste putem podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja, a prijavom na ovaj način dobićete pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom.
Drugi način jeste registracijom naloga i prijavom preko portala eZdravlje gde je nakon odabira opcije "Otvori nalog“ potrebno da kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, što omogućava pristup svim funkcijama portala.
Pristup je takođe moguć o prijavom preko, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave (eID.gov.rs), gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Ostale vesti iz ove kategorije