TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Period samoizolacije produžen na 28 dana, vikendom zabrana kretanja od 15 časova

Sanja Milenković | 30. mart. 2020. | 11:38 | Društvo

Period samoizolacije produžen na 28 dana, vikendom zabrana kretanja od 15 časova

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a vikendom zabrana kretanja uvede od 15 časova.
Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana, što znači da se svima, koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, period izolacije automatski produžava i nastavlja da teče još dve nedelje.
Izmenjeno je i vreme trajanja zabrane kretanja tokom vikenda, pa će građani subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima već od 15 časova do 5 časova ujutru, dok za najstarije sugrađane i dalje važi da, u cilju nabavke namirnica, mogu izlaziti samo nedeljom, od 4 do 7 časova.
Takođe, povučena je i odluka o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta u period između 20 i 21 časa, kao i da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.
S obzirom na činjenicu da se Srbija nalazi u jeku borbe sa koronavirusom, razmatra se i eventualno uvođenje zabrane kretanja tokom 24 časa na dve sedmice.

Ostale vesti iz ove kategorije