TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Tokom praznika emitovanje sadržaja iz verske nastave, pomerena proba male mature

Sanja Milenković | 27. mart. 2020. | 11:23 | Društvo

Tokom praznika emitovanje sadržaja iz verske nastave, pomerena proba male mature

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević najavio je da će prolećni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola trajati četiri, umesto deset dana. Školskim kalendarom predviđeno da taj raspust traje od 11. do 20. aprila, ali je napravljena  izmena jer bi u vanrednim okolnostima bilo nepotrebno prekidati nastavu koja je organizovana na daljinu.

Svi učenici imaće pauzu od četiri dana za verske praznike, pri čemu je za hrišćanski deo to Veliki petak, Velika subota, Vaskrs i Vaskršnji ponedeljak, kada će biti emitovani sadržaji iz verske nastave.

Takođe, pomerena je i proba male mature koja je, prema školskom kalendaru, bila predviđena za 27. i 28. mart, podsetio je ministar Šarčević i saopštio da će nakon Vaskrsa biti organizovana onlajn proba male mature.

On je ukazao i na to da učenici osmog razreda sada mogu na RTS Planeti da obnove gradivo šestog i sedmog razreda i dodao da će nastojati da se subotom pojačaju časovi iz predmeta i oblasti koje su složenije i koje su predstavljale poteškoće za učenike.

Ministar je potvrdio i da se štampaju testovi za malu maturu, koja je planirana 17, 18. i 19. juna, uz napomenu da će postojati razumevanje za okolnosti pod kojima se sada uči.

Najvažnije je da se održi kontinuitet redovne nastave, a sve ono što je predviđeno planom i programom možemo pomeriti, tako da ne moramo da počnemo školsku godinu 1. septembra, već recimo 15. septembra, pa da u narednoj školskoj godini drugačije organizujemo raspuste, zaključio je Šarčević.

Ostale vesti iz ove kategorije