TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Nastava od sutra preko RTS-a i onlajn platformi

Danilo Gurjanov | 16. mart. 2020. | 11:33 | Društvo

Nastava od sutra preko RTS-a i onlajn platformi

Na osnovu uredbe koju je sinoć donela Vlada Republike Srbije o merama koje će se primenjivati tokom vanrednog stanja od danas je do daljnjeg obustavljen rad svih obrazovnih ustanova u državi. Nastava će se od utorka, 17. marta, odvijati putem RTS-3 kanala, RTS Planete i uz pomoć digitalnih udžbenika.

Kako je izjavila predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, u toku današnjeg dana vrši se obaveštavanje građana i dece u cilju priprema za održavanje nastave na daljinu koja će zvanično početi sutra od 8 časova, a trajaće do 18 časova.

Za osnovce će obrazovni sadržaji biti emitovani na kanalu RTS-3, a svi emitovani časovi će biti dostupni i na platformi RTS Planeta.

Za učenike srednjih škola nastavne jedinice i teme biće dostupne na platformi RTS Planeta. Obaveza srednjih škola je da na svojim sajtovima postave baner sa svim linkovima na kojima se može pristupiti lekcijama i platformama za učenje.

Ukazano je i na potrebu da bi, osim sadržaja koji će biti emitovani na kanalu RTS-3 i RTS Planeti, nastavnici osnovnih i srednjih škola trebalo da koriste i dostupne digitalne udžbenike i sadržaje na način koji omogućava učenje na daljinu.

Takođe, potrebno je da nastavnici prate i beleže podatke o napredovanju učenika u periodu učenja na daljinu kroz domaće zadatke, vežbanje, provere, projekte i prezentacije koje učenici mogu dostavljati putem mejla ili u okviru odabrane onlajn platforme.

Dodatne informacije u vezi sa učenjem na daljinu, kao vidom podrške nastavi, roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735-05-57.

Ostale vesti iz ove kategorije