TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Sedmoro učenika ide na Zonsku smotru recitatora

Danilo Gurjanov | 28. februar. 2020. | 10:02 | Kultura

Sedmoro učenika ide na Zonsku smotru recitatora

U galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju danas je održana opštinska smotra recitatora u kojoj su učestvovala deca svih škola novobečejske opštine koja su bila najuspešnija na pojedinačnim školskim takmičenjima. Revijalno, prema tradiciji, recitacije su, najpre, izveli oni najmlađi, mališani iz PU „Pava Sudarski“. Recitacije su se, kao i do sada, izvođene na srpskom i na mađarskom jeziku, a ovogodišnji žiri činili su: Ildiko Drapoš, Edit Zerebelji Tenji i Živica Radin.

Odlukom žirija na Zonskoj smotri recitatora u Čoki opštinu Novi Bečej ove godine predstavljaće: Branislav Stojšin, učenik OŠ „Miloje Čiplić“, Ivana Stojić, učenica OŠ „Dr Đorđe Joanović“, Teodora Sekulić, učenica OŠ „Stančić Milan - Uča“, Jovana Grujić, učenica OŠ „Josif Marinković“, Karola Keler, učenica OŠ „Miloje Čiplić“ i Vladana Rajkov i Smiljana Trifunjagić, učenice Srednje škole Novi Bečej.

Iz godine u godinu ne smanjuje se zainteresovanost za recitovanje, ističe Monika Monja Jovanov, rukovodilac dečjeg odeljenja biblioteke.

Više saznjate u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije