TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

„Orlići“ nerešeno protiv španskih futsalera u novobečejskoj hali

Danilo Gurjanov | 23. januar. 2020. | 13:46 | Sport

„Orlići“ nerešeno protiv španskih futsalera u novobečejskoj hali

Futsal reprezentacije Srbije i Španije uzrasta do 19 godina odigrale su sinoć u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju drugu po redu prijateljsku utakmicu, nakon što su se dan ranije sastali i u Zrenjaninu. U pitanju su kontrolne utakmice u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine.

U novobečejskom susretu mladi futsaleri igrali su nerešeno, 3:3, a imajući u vidu da je selekcija Španije aktuelni evropski prvak i jedna od najboljih u svetu futsala u tom uzrastu, igrom svojih izabranika više je nego zadovoljan selektor mlade Futsal reprezentacije Srbije, Vladimir Jovanović. On se osvrnuo na oba susreta: „Ovo je bila veoma dobra škola za nas i našu reprezentaciju, kao i za stručni štab. Dve potpuno različite utakmice juče i danas. Juče smo imali više od igre, mnogo je lepše izgledalo i na terenu, dok smo imali snage i koncentracije išlo je kako treba. Primili smo neke, mogu da kažem, pomalo glupe golove, ali nadam se da su momci shvatili pouku. Teško je igrati u dva dana sve utakmice protiv ovakve reprezentacije.“

Prijateljskim susretima u Zrenjaninu i Novom Bečeju zadovoljan je i selektor španske reprezentacije, Albert Kaniljas Alaves. On je ovom prilikom podelio i svoje utiske o mladoj selekciji Srbije: „Želeli smo da se naša ekipa koja je 2003. godište dobro pokaže, jer planiramo da sa njima napravimo dobre rezultate u narednom periodu. Dakle, ovi susreti su nam bili bitni kao kontrola njihovog kvaliteta, ali i kao prilika da se ova ekipa uigra. Srbija, takođe, ima dobru ekipu i siguran sam da će još više napredovati u narednom periodu i da će se naći na sledećem Prvenstvu Evrope.“

Menadžer futsal selekcija Fudbalskog saveza Srbije, Igor Gačić, zahvalan je domaćinima susreta u Novom Bečeju koji će, prema njegovim rečima, nastaviti da bude na futsal „mapi“ Srbije, jer će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Da su ovakvi sportski događaji veoma značajni za Novi Bečej, smatra Ranko Janjić, direktor Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“ u Novom Bečeju koji se ovom prilikom zahvalio, pre svega, novobečejskoj publici na ogromnoj podršci bez koje ne bi bilo moguće realizovati sportska dešavanja.

Mladu selekciju Srbije u maju ove godine očekuje i dvomeč sa Rusijom, dok će u junu na turniru u Hrvatskoj odigrati još pet utakmica, a sve u sklopu priprema za kvalifikacioni turnir za naredno Evropsko prvenstvo.

Ostale vesti iz ove kategorije