TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Maksimović razgovarao sa penzionerima u Bočaru

Danilo Gurjanov | 6. decembar. 2019. | 14:43 | Društvo

Maksimović razgovarao sa penzionerima u Bočaru

U okviru obilaska udruženja penzionera po naseljenim mestima opštine Novi Bečej, predsednik opštine, Saša Maksimović, juče je posetio i Udruženje penzionera Bočar, gde je sa njegovim članovima razgovarao o problemima sa kojim se susreću u svom radu, ali i na koji način lokalna samouprava može da pomogne da se poboljša položaj penzionera. Takođe, ovom prilikom Maksimović je u ime opštine Novi Bečej donirao Udruženju penzionera u Bočaru deset paketa jednokratne pomoći za njegove najugroženije članove.

U Bočaru danas živi oko 300 penzionera, od čega su oko 150 članovi Udruženja penzionera Bočara, kaže njegov predsednik, Radiša Gecić. Kada je rad ovog udruženja koje se prvi odvojilo od novobečejskog udruženja penzionera u pitanju, Bočarci su zadovoljni, kaže Gecić: „Moj upravni odbor broji sedam članova, od toga četvoro muških i tri žene, gledali smo da zastupimo ravnopravno sve. Udruženje je vanstranačko, nemamo vezu ni sa PUPS-om, dakle, radimo nezavisno, bez razlike ko kojoj stranci pripada, to ne gledamo.“

Uprkos finansijskim izazovima u radu Udruženja penzionera Bočara, njegovi članovi se redovno takmiče u pikadu, visećoj kugli i u bacanju pločica. Takođe, tu su i redovna druženja, kao što je odlazak u Rastinu, zatim okupljanje sa penzionerima iz Banatskog Velikog Sela i Bašaida, a tu su i obilasci fruškogorskih manastira, navodi Gecić.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije