TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Foto safari privukao ljubitelje prirode i kulture u Novi Bečej

Danilo Gurjanov | 28. oktobar. 2019. | 14:10 | Turizam

Foto safari privukao ljubitelje prirode i kulture u Novi Bečej

U okviru mnogobrojnih aktivnosti na promociji kulturnog i prirodnog nasleđa regiona koje se sprovode u okviru projekta iz Interreg- IPA programa Evropske unije koji opština Novi Bečej u sklopu prekogranične saradnje Mađarska - Srbija realizuje sa gradom Šandorfalva prošle nedelje organizovan je foto safari. Tokom četiri dana fotografi su imali priliku da obiđu kulturne i prirodna dobra Novog Bečeja, od kojih se svakako izdvaja Slano kopovo, pa je ovo, pored odličnog druženja, bila prilika i za svojevrsnu promociju ovog specijalnog rezervata prirode.

U okviru sprovedenog foto safarija ljubitelji fotografije su imali priliku da, pored Slanog kopova, obiđu i centar Novog Bečeja, pijacu, Tiski kej, muzej „Glavaševu kući“ i Araču i da možda baš na tim mestima okom svoje kamere zabeleže neki od mnogobrojnih tragova kulturnog nasleđa.

Izložba fotografija sa ovogodišenjeg foto safarija trebalo bi, ukoliko to tehničke mogućnosti dozvole, da bude prezentovana već sredinom novembra kada će na Slanom kopovu biti održan još jedan Festival ždralova. Ukoliko izložba tada ne bude realizovana, ona će biti postavljena u martu sledeće godine u okviru završne konferencije na kojoj će biti predstavljeni strategija razvoja ruralnog turizma koja je trenutno u izradi, ali i svi rezultati ovog projekta.

Više pogledajte u tv prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije