TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Pregršt nagrada za opštinu i TO opštine na 52. LORIST-u

Danilo Gurjanov | 7. oktobar. 2019. | 13:21 | Turizam

Pregršt nagrada za opštinu i TO opštine na 52. LORIST-u

Opština Novi Bečej i TO opštine i ove godine su se uspešno predstavile na Novosadskom sajmu turizma LORIST u Novom Sadu, koji se ovog puta održao po 52. put. U prilog uspešnosti prezentacije turističke ponude novobečejske opštine govori i devet zlatnih medalja, zlatna plaketa i zlatni pehar za promociju turizma, manifestacioni turizam i organizaciju Velikogospojinskih dana koje su na Novosadskom sajmu primili predsednik opštine, Saša Maksimović i direktor TO opštine, Saša Dujin.

Novobečejska opština u promociju turizma i samu turističku ponudu godišnje ulaže oko 10 posto ukupnog budžeta, u šta spada i organizacija jedne od najvećih manifestacija u zemlji - Velikogospojinskih dana. „Novi Bečej ima zaista atraktivnu ponudu, samo nikada nije znao da je iskoristi. U svakom slučaju, tu je naša šansa za razvoj turizma. Dakle, počev od Muzeja „Žeravica“, Borđoša, 7.000 godina starog arheološkog nalazišta, tvrđave na Tisi, do Duška Popova za kojeg mnogi ne znaju, a barem se tako tvrdi, da je poslužio Janu Flemingu kao inspiracija za Džejmsa Bonda, poznatog špijuna i mnogo čega drugog, zaista imamo mnogo toga da pokažemo. Da bismo došli do turista i posetilaca, Novi Bečej mora da uloži znatna sredstva i u prezentaciju“, istakao je Maksimović.

Na zajedničkom štandu opštine i turističke organizacije u okviru 52. LORIST-a predstavljen je celokupan turistički potencijal koji Novi Bečej i ostala naseljena mesta opštine nude turistima iz zemlje i inostranstva.

Prema rečima Saše Dujina, konkretan benifit promocija na turističkim sajmovima ogleda se u povećanju broja noćenja u poslednje tri godine, u češćem dolaženju turista u novobečejsku opštinu u vidu organizovanih tura, ali i kroz hostel TO opštine, Staru vranjevačku opštinu, čime su podignuti smeštajni kapaciteti u Novom Bečeju.

Međunarodni sajam „LORIST“ ove godine je održan od 2. do 6. oktobra, a u okviru njega nastupilo je više od 500 izlagača iz 20 država, uz 35 hiljada posetilaca.

Ostale vesti iz ove kategorije