TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Put u središte duše: održana tribina na temu regresoterapije

Sanja Milenković | 16. septembar. 2019. | 11:56 | Društvo

Put u središte duše: održana tribina na temu regresoterapije

Javna tribina na temu regresoterapije, jedinstvenog terapeutskog metoda koji je u Srbiji utemeljio i razvio Patrik Balint, održana je u galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej izazivajući veliko interesovanje onih koji se sa njom susreću po 1. put. Cilj predavanja jeste upoznavanje ljudi sa pojmom regresoterapije, kao i pružanje alternative za veliki broj emotivnih, ali i fizičkih problema, objasnio je Zoran Protić, predavač i stručnjak u ovoj oblasti.

Regresoterapija omogućava pristup određenim traumama i pogrešno naučenim obrascima stečenim u prošlosti, a smeštenim duboko u našoj podsvesti, čijim ponovnim preživljavanjem, ali i prihvatanjem stvaramo uslove za kvalitetniju budućnost. Regresija kao vid terapije zahteva otvoren um i spoznaju da život čini više od onoga što vidimo golim okom, a samo jedno iskustvo dovoljno je da nikoga ne ostavi ravnodušnim, tvdi Protić.

Regresija predstavlja nehipnotički vid terapije zasnovan na reinkarnaciji i teoriji da su tela ta koja nestaju, a da je duša večna i pamti iskustva i emocije naučena u ovom, prenatalnom ili nekom od prošlih života. Rešenje naših frustracija, blokada i nemira ponekad se nalazi već u sećanjima iz ranog detinjstva, pa je suočavanje sa istim dovoljno za pronalazak uzroka i oslobađanje od problema kada ga jednom osvestimo.

Ostale vesti iz ove kategorije