TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Međunarodni turnir u kungfu vušu sportovima jedan od najznačajnijih u Srbiji

Sanja Milenković | 9. septembar. 2019. | 14:41 | Sport

Međunarodni turnir u kungfu vušu sportovima jedan od najznačajnijih u Srbiji

Proteklog vikenda, u organizaciji Kungfu Vušu saveza Srbije sa sedištem u Novom Bečeju uspešno je održan 15. po redu jubilarni Međunarodni turnir u kungfu vušu sportovima. Turnir je realizovan uz podršku Turističke organizacije opštine Novi Bečej i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u čije ime se prisutnima obratio sekretar, Vladimir Batez, koji je istakao ovom prilikom da je, u našoj zemlji, ovo sigurno jedan od najznačajnijih turnira u ovom sportu.

Ovim povodom, u hali Sportsko rekreativnog centra „Jedinstvo“, sa oko 200 takmičara okupili su se klubovi iz Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Gruzije, potvrdio je organizator i predsednik Srpskog kungfu vušu saveza, Radenko Tadić.

Iako oba naziva označavaju kineske borilačke veštine, često se pod Kung Fu-om smatraju tradicionalne, a pod Wu Shu-om moderne. Tajne kung fua dugo su skrivane,  ali činjenica da je namenjen fizički slabijima, tj. ljudima azijatske konstitucije, donela  mu je posebnu popularnost kod dece i žena kao efikasan metod samoodbrane.

Saznajte više u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije