TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Pola veka negovanja karatea u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 4. septembar. 2019. | 13:02 | Sport

Pola veka negovanja karatea u Novom Bečeju

Karate je borilačka veština poreklom iz Japana koja u bukvalnom prevodu znači  „gola ruka“, odnosno, način borbe bez oružja. Ova drevna veština po svetu se raširila nakon Drugog svetskog rata, da bi  60-tih godina prošlog veka bila prikazana i u Vojvodini, odnosno 1969. godine u Novom Bečeju, pa tako Karate klub „Jedinstvo“ ove godine obeležava 50 godina postojanja, objašnjava trener, Srđan Sudarski.

Srđan Sudarski karateom se bavi već 26 godina i ponosni je vlasnik 25 pehara i više od 100 medalja, od kojih su mu, kako kaže, najdraže dve bronze sa Evropskog prvenstva u Beogradu od kojih je jednu osvojio u katama pojedinačno, a drugu sa timom Reprezentacije Srbije. Karate klub “Jedinstvo“ ovog septembra vrši upis novih članova, a idealan uzrast za prve treninge i postizanje najboljih rezultata jeste 6 godina, pozvao je Sudarski.

Članovi Karate kluba „Jedinstvo“ okupljaju se ponedeljkom, od 19 časova u maloj Sali Osnovne škole „Miloje Čiplić“, kao i sredom od 19:30 i petkom od 20 časova, u sali Sportsko rekreativnog centra „Jedinstvo“. Svi zainteresovani mogu posetiti treninge u pomenutim terminima ili se raspitati putem broja telefona 060/0772-124, a više o karateu saznajte u poslednjem izdanju emisije „Aktivizacija“ u petak, 6. septembra, od 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije