TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Ceca oborila rekord u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 26. avgust. 2019. | 13:46 | Turizam

 Ceca oborila rekord u Novom Bečeju

Sjajni nastupi i fantastična atmosfera obeležili su i ovogodišnje Velikogospojinske dane u Novom Bečeju. Nakon zagrevanja u Ulici zanatskog piva, čijim je otvaranjem zvanično počela „Gospojina 2019“, prvi dan obeležio je koncert Zvonka Bogdana koji je, uz „Fijaker stari“, „U tem Somboru“ i druge poznate melodije i ovoga puta uspeo da osvoji srca više hiljada posetilaca. Uprkos neočekivanoj oluji koja je narednog dana pogodila Novi Bečej i stvorila brojne tehničke probleme, uz zakašnjenje ipak su se održali koncerti sva tri najavljena benda, poznatog mađarskog sastava „Pokolgep“, grupe „Hladno pivo“ i „Van Gog“, koji su sjajnim zvukom zagrejali publiku, ali i rasterali oblake.

Poslednje koncertne večeri skoro 100.000 ljudi iz Srbije, ali i regiona okupilo se na Tiskom keju, kada je Gospojinsku binu zauzeo Dejan Petrović Big Bend, ambasador srpske trube, koji je svojim energičnim nastupom i fantastičnim obradama poznatih pesama stranih i domaćih izvođača predstavio trubu u potpuno novom svetlu.


Dejan Petrović i članovi Big benda odlično su zagrejali atmosferu za premijerni nastup najveće sprske folk zvezde folk, Svetlane Cece Ražnatović, koja je na binu izašla tačno u 22 časa. Njeni najveći hitovi orili su se više od dva sata levom obalom Tise, a meštani tvrde da posećenost manifestacije nikada nije bila veća.

Prema rečima organizatora ni ove, kao ni proteklih godina, nije došlo ni do jednog incidenta uprkos proceni da je Novi Bečej u toku trajanja manifestacije posetilo preko 150.000 ljudi. Velika Gospojina biće završena litijom, koja će se održati u utorak, 27. avgusta, od 17 časova, u manastiru na Tiskom keju, dok je koncertni deo manifestacije zvanično završen u nedelju, spektakularnim vatrometom u ponoć.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije