TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Još jedna nagrada u vitrini Turističke organizacije

Sanja Milenković | 31. jul. 2019. | 10:51 | Turizam

Još jedna nagrada u vitrini Turističke organizacije

Na 3. sajmu seoskog turizma održanom u planinskom selu Rudno na obroncima Golije, u konkurenciji od oko stotinak gradova i opština, Turistička organizacija opštine Novi Bečej ponela je titulu najbolje u prezentaciji seoskog turizma za predstavljanje originalnog „Banatskog fruštuka na slami“, potvrdio je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije u Novom Bečeju: „Obzirom da imamo taj novi proizvod koji mi zovemo „Uslami se“ iliti „Banatski fruštuk na slami“, podsećanje na nekadašnje odlaske na njivu gde su ljudi pripremali ono što su imali za obrok pre ili u pauzi rada. To smo na sada modernizovali i prihvatili kao novu uslugu u turizmu. Mi smo, kao Turistička organizacija opštine Novi Bečej, samostalno nastupili i ceo štand uredili u tom duhu, kao što sam rekao, našeg banatskog fruštuka. To je zapaženo od strane žirija i dobili smo apsolutno 1. mesta za predstavljanje na celokupnom sajmu. Bilo je više kategorija, ali mi smo, što bi se reklo, apsolutni šampioni u generalnoj konkurenciji.“

Ovom prilikom, predstavnici Novog Bečeja, pozvani od strane Turističke organizacije grada Kraljeva, učestvovali su i na najstarijem „Veselom spustu“ niz 25 kilometara vijugavog toka Ibra, dodao je Dujin.

Sajam seoskog turizma realizovan je u organizaciji Turističke organizacija grada Kraljeva, u saradnji sa Ministarstvom turizma i poljoprivrede i Poljoprivrednim stručnim službama cele Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije