TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Dobro došli na Velikogospojinske dane!

Sanja Milenković | 29. jul. 2019. | 10:25 | Turizam

Dobro došli na Velikogospojinske dane!

Otvaranjem Ulice zanatskog piva, u četvrtak, 22. avgusta, od 20 časova, počinje još jedna, 26. po redu Velika Gospojina, tradicionalna, porodična manifestacija koja će u Novom Bečeju trajati do 27. avgusta.
Zvaničan programa Gospojine 2019. počeće u petak, 23. avgusta, uplivom broda rečne flotile u Tisku marinu i polaganjem venaca na spomenik Aleksandru Beriću u 11 časova, dok je ostatak dana namenjen otvaranju „Poljo-festa“ u 15h i Etno bazara u 18 časova, a istog dana, uz poznati zvuk Zvonka Bogdana i njegovih tamburaša, održaće se i takmičenje u kuvanju riblje čorbe sa startom u 17:30h.
Otvoreni dan Rečne flotile Vojske Srbije trajaće od 9 do 19 časova narednog dana, u okviru kog će, na platou ispred Narodne biblioteke, od 15 do 17h časova biti otvorena i Dečja ulica, uz nezaobilaznu „Avliju zabavliju“ koju mališni mogu posetiti od 16:30 do 19 časova. U večernjim satima, publici na Tiskom keju predstaviće se mađarski bend „Pokolgep“ od 20 časova, dok će od 21:30h binu zauzeti rok grupa „Hladno pivo“, a zatim i grupa „Van Gogh“ od 23 časa.
U nedelju, 25. avgusta, od 13 časova možete prisustvovati defileu i takmičenju u okviru  XXVI Revije paradnih zaprega, dok će u okviru poslednje, tradicionalno najposećenije koncertne večeri, od 20 časova, na novobečejskoj bini nastupiti Dejan Petrović  i Big band, a nešto kasnije, od 22 sata i jedna od najvećih pop-folk zvezda u ovom delu Evrope, Svetlana Ceca Ražnatović, nakon čega sledi tradicionalni vatromet u ponoć.
Gospojina 2019. zvanično će biti završena u utorak, 27. avgusta. svečanom litijom sa početkom u 17 časova, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Tiskom keju.

Više detalja saznajte ovde

Ostale vesti iz ove kategorije