TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Vinogradari Vojvodine susreli se u Novom Bečeju po sedmi put

Danilo Gurjanov | 22. jul. 2019. | 9:59 | Poljoprivreda

Vinogradari Vojvodine susreli se u Novom Bečeju po sedmi put

Udruženje voćara i vinogradara „Boemi“ proteklog vikenda po sedmi put je organizovalo Susret vinogradara Vojvodine u Novom Bečeju. Ovogodišnji program manifestacije obuhvatio je niz aktivnosti, ali je u najvećoj meri bio usmeren na edukaciju učesnika manifestacije, odnosno na predavanja iz oblasti proizvodnje voća i grožđa. Prema rečima Milana Stanaćeva, predsednika Udruženja „Boemi“ iz Novog Bečeja na 7. susret vinogradara Vojvodine pozvani su predstavnici još četrnaest udruženja, ali i četiri vinska viteška reda, uz predstavnike vinarija „Ostojin“ iz Orlovata i „Botić“ iz Čuruga.

Prema rečima Milana Stanaćeva postoji inicijativa nekolicine da se na ovom prostoru počne sa proizvodnjom vina, ali i da se stvore adekvatni uslovi za dalji rad, odnosno da se počne sa gajanjem sorti vina koje tradicionalno uspevaju na ovom podneblju, a koje su nepravedno zapostavljene ili su izgubile svoj kvalitet.

U okviru programa ovogodišnjeg Susreta vinogradara Vojvodine organizovan je i obilazak imanja Geze Zedija gde su vinogradari imali priliku da na licu mesta čuju korisne savete profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu u penziji, dr Đorđa Paprića, stručnjaka za vinogradarstvo.

Pored obilaska imanja Geze Zedija, učesnici ovogodišnjeg Susreta vinogradara Vojvodine imali su priliku i da se provozaju brodićem po Tisi, nakon čega su predavanja održana u zgradi Stare vranjevačke opštine u Novom Bečeju, gde je priređen i svečani ručak.

Ostale vesti iz ove kategorije