TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Uručene novčane nagrade đacima generacije opštinskih škola

Danilo Gurjanov | 10. jul. 2019. | 9:45 | Društvo

Uručene novčane nagrade đacima generacije opštinskih škola

Kao i prethodnih godina i ove godine je za đake generacije svih škola u opštini Novi Bečej organizovan prijem kod predsednika opštine. Bila je ovo prilika da u neposrednom razgovoru najbolji đaci opštine iskažu svoje planove, ali i da im se uz reči pohvale i uručenje novčanih nagrada poželi uspešno dalje školovanje. Prema rečima predsednika opštine Saše Maksimovića, opština Novi Bečej se na sve načine trudi da podrži i pomogne, ali i nagradi učenike koji svojim trudom i stečenim znanjem to zaslužuju.

„Ono što je dobra stvar jeste da smo za 50 posto podigli nagradu đacima generacije, dakle, sa 20 hiljada na 30 hiljada dinara koliko je svako od njih ove godine dobio. To je pored onog što mesne zajednice obezbeđuju u skladu sa svojim mogućnostima iz sopstvenih sredstava. Ono što imam običaj da govorim od kada sam postao predsednik opštine svim đacima generacije jeste moja iskrena želja da kada završe školu, bilo fakultete ili srednje škole, ukoliko se i dalje školuju imaju mogućnost da ih i opština stipendira, da im obezbedi prevoz, odnosno đačke karte, da im obezbedi đačke domove, ali je želja da se oni vrate ovde. Ovoj opštini će trebati pomoć, ovoj opštini trebaju mladi i moja želja je uvek, verovatno sam već dosadan, ali vratite se u Novi Bečej, treba nam pomoć“, rekao je Maksimović.

Ovogodišnji đaci generacije u opštini Novi Bečej su: Jelena Sekulić, Jelena Dujin, Leona Milinski, Tara Šijan, Jelena Pomorišac i Vuk Gajin.

Ostale vesti iz ove kategorije