TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Upis u Srednju školu Novi Bečej u prvom upisnom krugu uspešan

Danilo Gurjanov | 8. jul. 2019. | 10:38 | Društvo

Upis u Srednju školu Novi Bečej u prvom upisnom krugu uspešan

U toku današnjeg dana budući srednjoškolci imali su priliku da se u okviru prvog upisnog kruga upišu na neki od smerova koje ove godine nudi Srednja škola Novi Bečej. Budućim srednjoškolcima u Novom Bečeju na raspolaganju je bilo po 30 mesta za smerove gimnazija opšteg tipa, tehničar mehatronike i modni krojač, dok će smerovi automehaničar i mehaničar poljoprivredne mehanizacije činiti kombinovano odeljenje sa po 15 učenika.

Zaposleni u Srednjoj školi Novi Bečej zadovoljni su ovogodišnjim upisom i odzivom mladih iz opštine i okruženja, potvrdila nam je direktorka škole, Anita Bojić Perkin: „Najviše se učenika upisalo na smerove automehaničar i mehaničar poljoprivredne mehanizacije, gde su i sva mesta popunjena. Takođe je veliko interesovanje za smer tehničar mehatronike gde isto ostalo još samo tri mesta. Modni krojač je novi smer koji imamo od ove godine, takođe je i tu veliko interesovanje, ali ima još uvek mesta. Smer gimnazija opšti tip, takođe, ima još mesta, ali su učenici upisali i ovaj smer.“

Prema rečima direktorke Srednje škole Novi Bečej, svi oni koji se ne upišu u prvom upisnom roku, mogu već danas podneti želje u svojim matičnim osnovnim školama, dok je drugi upisni krug zakazan za 11. jul.

Ostale vesti iz ove kategorije