TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Za dobrovoljna vatrogasna društva 1,3 miliona dinara

Danilo Gurjanov | 5. jul. 2019. | 11:43 | Društvo

Za dobrovoljna vatrogasna društva 1,3 miliona dinara

Na osnovu Zakona o vatrogastvu i konačnoj rang listi predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, početkom jula doneo je Odluku o o dodeli sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa koji su od javnog interesa koje realizuju dobrovoljna vatrogasna društva opštine Novi Bečej za 2019. godinu.

Odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.296.500,00 dinara raspodeljena su na tri programa. Naime, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brusin Sredoje Kumane za „Održavanje prostorija DVD“ odobreno je 399.000,00 dinara, za projekat „Uz DVD sve je sigurnije“ Dobrovoljno vatrogasno društvo Novo Miloševo dobilo je 652.500,00 dinara, odnosno za projekat „Budi i ti vatrogasac“ iznos od 245.000,00 dinara.

U skladu sa Odlukom o sredstvima za finansiranje programa od javnog inetersa koje realiziju dobrovoljna vatrogasna društva opštine Novi Bečej, prenos dodeljenih sredstava vrši se na osnovu zaključenih ugovora o finansiranju i sufinansiranju programa dobrovoljnog vatrogasnog društva iz budžeta opštine Novi Bečej, između dobrovoljnih vatrogasnih društava i opštine, kojim će se urediti prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana.

Ostale vesti iz ove kategorije