TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Uspešno održana Olimpijada u dva Bečeja

Redakcija TV Novi Bečej | 1. jul. 2019. | 12:59 | Sport

Uspešno održana Olimpijada u dva Bečeja

Proteklog vikenda opštine Bečej i Novi Bečej ugostile su više od 2500 takmičara iz 7 regiona u okviru 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine. Na samom otvaranju, nakon svečanog defilea učesnika, olimpijsku zastavu uneli su višestruki učesnici dosadašnjih Olimpijada, dok je olimpijsku baklju ponela predstavnica domaćeg košarkaškog tima i nosilac najviših odličja, Mirjana Stanković. Podizanje zastave i paljenje olimpijskog plamena pomogli su istaknuti novobečejski sportisti, Zlatko Jovanović i Srđan Vokić, nakon čega su prisutne pozdravili predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, predsednik Saveza sportova opštine Bečej, Dejan Kapriš, potpredsednik Olimpijskog komiteta za radnički sport Vojvodine, Ištvan Huđi, kao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Atmosferom , ali i visokim ocenama za organizaciju zadovoljan je i Ranko Janjić, predsednik pripremnog odbora opštine Novi Bečej za organizaciju 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine, kao i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je izrazio žaljenje što je novobečejskoj opštini, u konkurenciji sa opštinom Ada, izmakla šansa da bude domaćin Olimpijade i za 4 godine.

Takmičenja u 19 disciplina održavala su se tokom 3 dana na sportskim terenima u Bečeju i Novom Bečeju, a okupila su takmičare iz 31 lokalne samouprave.

U revijalnom delu Olimpijade, za učesnike i goste, na amfiteatru kod Tise, prve večeri, uz svečani vatromet, poznate svetske melodije izveo je zrenjaninski simfonijski orkestar, za ljubitelje nešto žešćeg zvuka u subotu je svirao Tribute band „Bjelo dugme“ i jedan od najpopularnijih jugoslovenskih rok grupa, „Riblja čorba“, dok je u nedelju uveče grupa „Nervozni poštar“ svojim nastupom manifestaciju privela kraju. Istog dana, u popodnevnim časovima, dodelom nagrada i uručenjem zastave predstavnicima opštine Ada kao narednom domaćinu zatvorena je 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine.

Ostale vesti iz ove kategorije