TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Zloupotreba droga i među učenicima osnovnih škola

Danilo Gurjanov | 27. jun. 2019. | 10:38 | Društvo

Zloupotreba droga i među učenicima osnovnih škola

Zloupotreba i posledice zloupotrebe psihoaktivnih supstanci pogađaju sve društvene slojeve u svim zemljama sveta. Zloupotreba droga ima negativne posledice po zdravlje i živote ljudi, podstiče kriminal i preti održivom razvoju. Upravo zato se Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama obeležava svakog 26. juna, još od 1987. godine kada je, donošenjem posebne rezolucije, Generalna skupština Ujedinjenih nacija zvanično podržala inicijativu da se pojača delovanje i saradnja u borbi protiv ovog globalnog problema.

Tim povodom Crveni krst Novi Bečej sproveo je danas uličnu akciju podele pamfleta sa ciljem podizanja svesti o problemima koje narkomanija izaziva u današnjem društvu, pre svega, kod mladih.

U ključne aktivnosti kada je borba protiv zloupotrebe droga u pitanju spadaju, pre svega, informisanje i edukacija članova zajednice, učenika, roditelja i profesionalaca o posledicama zloupotrebe narkotika i načinima za suzbijanje ovog problema. Takođe, neophodno je uključivanje škola, roditelja, policije, radno aktivnog stanovništva, udruženja građana i drugih aktivnosti koje imaju za cilj da mobilišu što veći broj ljudi da se uključe u ovu borbu, poruka je ovogodišnje kampanje.

Ostale vesti iz ove kategorije