TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Maturanti Srednje škole Novi Bečej se „otisnuli“ u svet odraslih

Redakcija TV Novi Bečej | 13. jun. 2019. | 8:26 | Društvo

Maturanti Srednje škole Novi Bečej se „otisnuli“ u svet odraslih

Svečanim proslavljanjem mature generacija 2000/2001. godište Srednje škole Novi Bečej juče se i zvanično pozdravila sa svojim srednjoškolskim danima. Prema, sada već, tradiciji maturanti su se iz škole preko Tiskog keja zaputili u amfiteatar gde je ove godine održana završna ceremonija proslave mature. Bila je ovo prilika i da se predstavnici različitih smerova Srednje škole Novi Bečej obrate svojim vršnjacima, ali i mnogobrojnom auditorijumu na samom amfiteatru pozdravljajući se sa svojim drugarima iz klupe, nastavnicima i školom.

Maturantima se obratila i Anita Bojić Perkin, direktorka Srednje škole Novi Bečej, koja je nakon svečanosti izjavila: „Simbolično smo obeležili njihov odlazak u svet odraslih. Oni će sada graditi svoju budućnost. Poručili smo im da izgrade srećan svet, da budu bolji od nas, da se nikada ne predaju, da izaberu svoje puteve i ukoliko bude prepreka i neuspeha da to shvate kao izazov i kao pouku. Ove godine smo nagradili učenike koji su postigli odličan uspeh i primerno vladanje sve četiri godine, zatim vukovce koji su sve četiri godine imali petice iz svih predmeta, kao i one koji su se istakli u takmičenjima, na republičkim ili međunarodnim nivoima.“

Maturanti su i ovog puta simbolično u završnici svečanosti pustili balone u vazduh koji su se zajedno sa njihovim željama otisnuli put neba. Direktorka Srednje škole Novi Bečej sigurna je da će im se sve želje ostvariti.

Kako i dolikuje proglašen je i đak generacije, a ovog puta je to bila Jelena Pomorišac, sada već, bivša učenica gimnazijskog odeljenja škole.

Nakon fotografisanja sa svojim porodicama, prijateljima i rodbinom, maturanti su dalje provod nastavili u hotelu „Tiski cvet“ do duboko u noć.

Ostale vesti iz ove kategorije