TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Uvođenje tenisa u školski program kao mogućnost

Redakcija TV Novi Bečej | 13. jun. 2019. | 7:34 | Sport

Uvođenje tenisa u školski program kao mogućnost

Na sportskom  terenu u OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju juče je održana promocija tenisa. U pitanju je program Teniskog saveza Srbije i kompanije NIS u vidu otvorene škole tenisa koja se sprovodi širom Srbije. Prema rečima teniskog trenera Dragana Ilića koji još od 2010. godine sprovodi program „10s“ do sada su u okviru programa prešli više od 60 hiljada kilometara sa ciljem informisanja dece, pre svega, kako kaže, o zdravim navikama: „Ovo nema za cilj bavljenje vrhunskim sportom već da izazove decu zahvaljujući novoj opremi koja se koristi u tenisu koja je zgodnija i prilagođena prostoru. Dakle, više njih se sada koristi istim prostorom i mi ne tražimo specifičan teren nego jedan određeni prostor koji je isti i za sve druge sportove. To je ono što je dovelo tenis u prvu grupu sportova, jer je on sada, prema ovom principu, masovan kao što su i košarka, odbojka, fudbal. Osnovao sam taj program i zajedno sa Teniskim savezom Srbije nastavljamo dalje, tako da ćemo ove godine ponovo obići veliki broj gradova u Srbiji. Takođe, nadamo da ćemo od ove godine, kao što je ova škola u Novom Bečeju, početi školski program. Time ćemo krenuti u sledeći korak u okviru Teniskog saveza Srbije.“

Šta konkretno podrazumeva naredni korak i na koji način se tenis može impementirati u školski program, pogledajte u tv prilogu.

Otvorena škola tenisa Teniskog saveza Srbije i kompanije NIS promovisana je u Novom Bečeju i ranijih godina u okviru manifestacije „Vikend sporta“ na kojoj svake godine učestvuje više od hiljadu dece i mladih koji se širom Novog Bečeja takmiče u mnogobrojnim disciplinama.

Ostale vesti iz ove kategorije