TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

NAJAVA: Seoska slava u Kumanu od 30. maja do 2. juna

Redakcija TV Novi Bečej | 29. maj. 2019. | 11:34 | Društvo

NAJAVA: Seoska slava u Kumanu od 30. maja do 2. juna

Seoska slava u Kumanu održaće se ove godine od 30. maja do 2. juna, odnosno od četvrtka do nedelje.

Kada je u pitanju program ovogodišnje manifestacije koju MZ Kumane organizuje uz podršku opštine Novi Bečej, u četvrtak, 30. maja, u 12 časova u sali Omladinskog doma održaće se svečani ručak za poslovne saradnike MZ Kumane. Narednog dana od 15 časova sledi otvaranje etno-bazara u parku u centru Kumana, dok od 16 časova na istom mestu počinje tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Jednodnevni turnir u malom fudbalu za petliće koji će se u subotu, 1. juna, održati na kumanačkom stadionu počinje od 10 časova, dok od 14 časova u parku u centru Kumana sledi još jedan dečji maskenbal. Ljubitelji folklornih igara uživaće istog dana od 17 časova, takođe, u parku Kumana, gde će se održati ovogodišnji festival folkora. U večernjim časovima, u okviru muzičkog programa, Kumančane i njihove goste zabavljaće, najpre, grupa „Osvajači“ čiji koncert počinje u 21 čas, a odmah zatim i Željko Vasić, čiji nastup je najavljen za 23 časa.

U okviru poslednjeg dana manifestacije, u nedelju, 2. juna, na kumanačkom stadionu će se održati fudbalska utakmica između domaćeg „2. oktobra“ i „Radničkog“ iz Jaše Tomića. Početak utakmice najavljen je za 17:30 h.

Ostale vesti iz ove kategorije