TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Informacione tehnologije u praksi iz ugla Novobečejaca

Redakcija TV Novi Bečej | 21. maj. 2019. | 9:15 | Društvo

Informacione tehnologije u praksi iz ugla Novobečejaca

Predavanje pod nazivom „IT u praksi“ - Novobečejci Novobečejcima, okupilo je protekle subote u multifunkcionalnoj sali Doma kulture u Novom Bečeju zainteresovane sugrađane koji se već ili bi želeli da se bave nekim od mnogobrojnih poslova iz oblasti izuzetno traženih informacionih tehnologija (IT). Cilj predavanja bio je da odgovori na pitanja: „Ko sve radi u IT-u?“, „Šta se tamo radi?“ i „Koja su iskustva iz prakse?“, ali i da učesnici predavanja pokušaju da odgovore na sva pitanja i nedoumice zainteresovanih.

Svoje iskustvo rada u IT-u podelila je, između ostalih, i Angelina Popović, diplomirani sociolog, koja svoju karijeru danas gradi u oblasti SEO optimizacije, čime dokazuje da formalno obrazovanje često nije krucijalno kada su informacione tehnologije u pitanju.

Predavanje „IT u praksi“ osmišljeno je i kao umrežavanje ljudi na lokalu koji se bave ili žele da se bave poslovima iz oblasti IT-a, a ideja je da se ovakvi skupovi nastave i u narednom periodu.

Predavanje u Domu kulture pružilo je i svojevrsnu promociju kovorking prostora u ovoj ustanovi, koji zainteresovani, za sada, mogu korstiti bez ikakve novčane nadoknade. Moderno opremljen kancelarijski prostor ovog tipa idelan je baš za one koji se bave nekim od raznovrsnih poslova iz sfere IT-a.

Ostale vesti iz ove kategorije